سوسوميرو المشرفين
عدد المساهمات : 107 نقاط : 5372 تاريخ التسجيل : 22/06/2010 العمر : 45
| موضوع: طريقة عمل مسقعة بالبشاميل والدجاج الأحد أغسطس 15, 2010 12:27 am | |
| الكمية تكفي: 4 أشخاص وقت التحضير: 60 دقيقة وقت الطهي: 60 دقيقة المقادير: 3 ثمرات باذنجان رومى كبيرة 4 ثمرات بطاطس متوسطة 4 ثمرات فلفل رومى أو حامى متوسطين 12 كيلو فراخ بانيه مفرومة بصلة متوسطة 2 فص ثوم مفروم مكعب مرقة دجاج ثمرة فلفل رومى مقطعة مكعبات توابل ( ملحفلفلزعتربهاراتزنجبيلقرفة ) كوب ونص ماء صوص البشاميل (6 معلقة كبيرة سمنة4 معلقة كبيرة دقيقكيلو لبنبشر جبنة رومى أو 2مكعب جبنة مثلثاتملح وفلفل) التحضير: نقطع الباذنجان حلقات ثم نقطع البطاطس صوابع ونقطع الفلفل شرائح ونحمرهم فى الزيت ونتركهم جانبا ثم نجهز عصاج الفراخ نقطع البصلة مكعبات ونحمرها فى معلقة سمنة حتى تصفر ثم نضع عليها الفراخ المفرومة ونقلب ثم نضع الثوم المفروم ومكعبات الفلفل الرومى ثم نضع التوابل والماء ومكعب المرقة ونتركه على النار حتى ينضج ونجهز صوص البشاميل نضع السمنة على النار ثم نضع الدقيق ونقلب 5 دقايق حتى يتحمر ثم نضع اللبن وبشر الجبنة أو الجبنة المثلثات ونقلب حتى يتماسك ويصل للسمك المطلوب ثم نضع الملح والفلفل ونقلب ونرفعه من على النار ثم نجهز صينية ونبطنها بشوية من صوص البشاميل ثم نرص نص كمية الباذنجان ثم البطاطس ثم الفلفل ثم نضع عصاج الفراخ ثم بشر جبنة رومى ثم نضع باقى كمية الفلفل ثم البطاطس ثم الباذنجان ثم رشة جبنة رومى ثم نضع البشاميل | |
|